Vad är Ledig logi?

Ledig Logi är en tjänst där turistbyråer samlar information om "logi status" (ledigt, fullt eller stängt), för perioder där det förväntas många förfrågningar om ledigt boende.

Hur fungerar det?

Logianläggningar "rapporterar" aktuell status och informationen sammanställs till praktiska "vyer". Ledig Logi är en "egen kanal" som fungerar oberoende av existerande bokningssystem och sökfunktioner. Det går lika bra att länka vidare uppgifterna till befintliga bokningssidor och webbplatser som att endast hänvisa till ett telefonnummer. Ledig Logi fungerar som ett snabbt komplement till en befintlig "sök/boka boende -struktur" under intensiva perioder.

Var visas informationen?

Uppgifterna kan visas på den lokala turist eller evenemang -sajten, samt på lediglogi.se, där det gemensamma utbudet för alla medverkande turistbyråer finns. Här får varje vy även en egen "direktadress" ex. lediglogi.se/halmstad lediglogi.se/smveckan

Vem har störst användning av Ledig Logi?

Ledig Logi innebär ett praktiskt upplägg för flera parter. Turistbyråpersonal slipper återkommande kontakter med logianläggningar för aktuell status och får ett smidigt redskap för att hjälpa besökare med boende. Logianläggningar når ut effektivt med aktuell status, antingen för att hjälpa fylla luckor i beläggningen eller låta meddela att det är fullbelagt. Det är en bra service att kunna hänvisa kunder till avsnittet när man själv inte kan erbjuda några lediga rum. Arrangörer av större evenemang kan samla boendealternativ för aktuell period, oberoende av bokningssystem, boendeform och kommungränser. Besökare får snabbt svar på vart de kan vända sig för ledigt boende.

Ledig Logi har vuxit fram ur ett behov hos turistbyråpersonal, att under högsäsong och vid större evenemang, snabbt kunna se en samlad bild över var det finns lediga rum i närområdet. Det gäller oavsett om logianläggningen tillhör ett bokningssystem eller inte.

Ledig Logi fyller sin funktion bäst under perioder då det är svårt att hitta ledigt boende.

Kontakt vid frågor?

Epost: kontakt@lediglogi.se